Rakovina
Obiloviny a rakovina
V Japonsku došlo od padesátých let k prudkému nárůstu výskytu rakoviny tlustého střeva. Spotřeba zeleniny se přitom od té doby...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieDlouhodobé kojení snižuje riziko rakoviny prsu
Na základě zpracování dotazníků od více než 700 Číňanek zjistili výzkumníci z Yale University School of Medicine, že ty ženy...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieVláknina snižuje riziko rakoviny úst a hrtanu
Vědci zjistili, že lidé, kteří konzumují nejvíce ovoce, zeleniny a celozrnných obilovin, mají asi poloviční riziko rakoviny...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudiePozor na horké nápoje!
Lidé, kteří s oblibou popíjejí horké nápoje, se nemusí obávat jenom toho, že si spálí ústa. Podle výsledků nové studie...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieStroužek denně proti rakovině
I když mnohé legendy uvádějí, že česnek je dobrým prostředkem proti uhranutí, vědci přišli na praktičtější důvod, proč...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieMrkve a rajčata snižují riziko rakoviny plic
Vědci tvrdí, že lidé, kteří jedí často mrkev a další potraviny obsahující hodně karotenoidů, mají nižší riziko vzniku...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieOlivový olej zřejmě chrání proti rakovině tlustého střeva
Nová studie vypracovaná vědci z Oxfordské univerzity přidala další argumenty nasvědčující tomu, že olivový olej, jeden ze...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieŠpenátem a brokolicí proti rakovině tlustého střeva
Výsledky nové studie ukazují, že konzumování špenátu, brokolice, pomerančové šťávy a mrkve pomáhá snižovat riziko rakoviny...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieVoda a pohyb proti rakovině u mužů
Ti muži, kteří pili nejvíce vody, měli o 92% nižší riziko rakoviny konečníku než ti, kteří pili méně vody - takové jsou...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieMaso, tuky zvyšují riziko rakoviny lymfatického systému
Dr. Shumin Zhang s kolegy z Harvard School of Public Health v Bostonu analyzovali data pocházející ze čtrnáctiletého sledování 88...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie