Rakovina

Riziko rakoviny žaludku
Rozsáhlý a systematický přehled vědeckého výzkumu ukázal, že konzumace alkoholu, jezení zpracovaného masa (uzeniny, konzervy...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Přispívají aditiva k rakovině plic?
Strava bohatá na anorganické fosfáty, které se nacházejí v různých zpracovaných potravinách (maso a masné výrobky, sýry...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Zdravá strava v dospívání chrání před rakovinou prsu
Adolescentní dívky a mladé ženy, které se živily zdravou stravou, méně trpěly rakovinou prsu později v životě.Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Nejdůležitější opatření k prevenci rakoviny
Statistiky o rakovině se v posledních letech ve světě mění. Například u lidí žijících v USA je již rakovina hlavní příčinou...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články
Tučné mléčné výrobky a rakovina prsu
Mezi tučné mléčné výrobky patří plnotučné mléko, smetana, smetanové jogurty, máslo a výrobky z nich.Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články
Jablko a rakovina prsu
Doporučená dávka ovoce a zeleniny je devět porcí denně (jedna porce je 80-100 g). Myslíte si, že roli pro naše zdraví hraje...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Konzumace masa a riziko rakoviny
Vědci z Harvardské univerzity zjistili po prozkoumání údajů od více než 100 tisíc osob, že konzumace slaniny a kuřecího masa...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Vítězství nad rakovinou
Prevence nádorových onemocnění spočívá do značné míry v rukou každého z nás. Eliminací kancerogenních faktorů, posílením...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články
Sůl a rakovina žaludku
Japonská studie z roku 2004, ve které bylo sledováno skoro 40 tisíc lidí, odhalila skutečně významný vliv soli na vznik rakoviny...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Košťálová zelenina – štít proti rakovině
Už několik let je známo, že košťálová zelenina (včetně brokolice, kapusty, růžičkové kapusty a všech druhů zelí) chrání...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie