Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Rubriky

Oříšková zmrzlina

2 větší zralé banány (nakrájené zmrazíme a rozmixujeme na krém), 1 1/2 pl lískových oříšků nasucho opražených a pomletýchRubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Broskvová zmrzlina

1 1/2 zralého banánu, 1 vypeckovaná broskev, 1 čl meduRubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Tepelná úprava zeleniny

Přirozená, přírodní strava je zajímavá mimo jiné i barevnými kreacemi, které můžeme – zejména díky zelenině – na talíři...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Napařování zeleniny (neboli vaření v páře)

Do hrnce vlijeme trochu vody a vložíme do něj napařovací síto, na kterém je nakrájená zelenina. Síto používáme zásadně...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Blanšírování zeleniny

Jde o velmi krátké vaření. Nakrájenou zeleninu vhodíme do vařící osolené vody a vaříme 30 vteřin až tři minuty. Pak vodu...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Vaření zeleniny

Do hrnce vložíme zeleninu, přidáme špetku soli, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Vaříme 5 až 20 minut. Ze zeleniny se uvolní...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Dušení zeleniny

Dusit můžeme zeleninu na oleji, na vodě nebo na oleji a vodě najednou. Zeleninu nakrájíme na malé kousky (nastrouháme). V hrnci...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Pečení zeleniny

Zeleninu můžeme péci s olejem, na sucho nebo zabalenou v alobalu. Zeleninu nakrájíme na plátky, které potřeme sezamovým olejem....Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Fritování zeleniny

Tento způsob úpravy je těžší na trávení a mohou si jej dovolit jen zdraví lidé. Je zcela nevhodný pro lidi s rakovinou, v...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Ananasový koláč

Náplň: 3 šl sušených švestek, 3 šl nakrájeného ananasu, 3/4 šl vody, vanilkaRubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty