Rubriky
Zelí
Zelená hlávka je shluk listů, které vytvářejí kouli. Hlávku má většina brukvovité zeleniny, ale existují výjimky, jako např....Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopediePaprika
Jedna sladká červená paprika obsahuje více než polovinu doporučené denní dávky betakaroténu pro dospělého muže. Kromě...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieBrambor
Francisco Pizzaro přivezl brambory z Peru do Sevilly v roce 1543, a protože se velmi dobře ujaly, rychle se rozšířily po celém...Rubrika: Brambory | Typ článku: EncyklopedieKdoule
Těm, kteří kdouli neznají, by mohla připomínat hrušku, ale po prvním kousnutí by zjistili, jak velice se mýlili; kdoule je totiž...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieKaramabola
Její plod hořkosladké chuti se nejčastěji používá v restauracích ke zdobení jídel. Je ovšem nutné říci, že pěkný vzhled...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieKaki
Jelikož plody svojí barvou, která je oranžová nebo jasně červená, připomínají plameny ohně, jsou odborně nazývány Diospyros...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieRýže
Rýži se říká chléb Asie. Většina její produkce, asi 500 milionů metrických tun ročně, pochází z Číny, Indie, Bangladéše...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieJablko
Každý rok se na světě urodí více než 40 milionů tun jablek, což je čtvrté největší množství mezi pěstovanými ovocnými...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieSlívy
Všechny slívy mají podobné složení, ale liší se množstvím cukru a zbarvením slupky a dužiny. Slívy obsahují nevýživné...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieGranátové jablko
Granátová jablka obsahují 17 % sacharidů, což je více než ve většině jiných ovocných druhů. Granátová jablka jsou bohatá na...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie