Rubriky
Kuřáci a ztráta sluchu
Výzkumníci na Univerzitě ve Wisconsinu zjistili, že kuřáci mají více než 1,5 násobnou pravděpodobnost, že přijdou o sluch než...Rubrika: Kouření | Typ článku: StudieJen pár šálků...
Podle výzkumníků z North Carolina’s Duke University může dlouhodobé požívání kofeinu škodit.Rubrika: Káva a kofein | Typ článku: StudiePříjem tuku a zvracení v těhotenství
Výsledky americké studie naznačují, že ženy, které v období před tím, než přišly do jiného stavu, konzumují stravu s...Rubrika: Zdraví ženy | Typ článku: StudieDrůbež, ryby a rakovina tlustého střeva
Mnohé studie již dlouho dávají do souvislosti konzumaci červeného masa s rizikem rakoviny tlustého střeva. Nová studie...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieEpidemie mozkové mrtvice
Stárnoucí populace lidí žijících v rozvojových zemích se stanou terčem skutečné „epidemie“ mozkové mrtvice, pokud tyto země...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudiePokles venkovní teploty zvyšuje riziko infarktu
Možná, že máme nový důvod, proč se obávat nástupu chladného počasí - výsledky francouzské studie na 250 000 mužích ve věku...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieKonzumace ořechů snižuje riziko nemocí srdce u žen
Časté jedení ořechů - v celkovém množství převyšujícím 150 gramů týdně - snižuje riziko výskytu srdečního záchvatu...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: StudieVitamin C a cukrovkáři
Nedostatečná hladina vitaminu C může přispívat k rozvoji srdečního onemocnění u diabetiků, kteří trpí onemocněním ledvin...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: StudiePoruchy chování a kouření
Nová švédská studie uvádí, že kouření matky v těhotenství zvyšuje u jejího dítěte možnost pozdějšího rozvoje poruchy...Rubrika: Kouření | Typ článku: StudieČtením k lepšímu zdraví
Lidé, kteří čtou etikety na potravinářských výrobcích, konzumují významně méně tuku a jedí více ovoce a zeleniny než ti...Rubrika: Různé | Typ článku: Studie