Růžičková kapusta s kapií na másle
1 větší cibule, 2 pl rostlinného tuku, 24 hlaviček růžičkové kapusty, 2 čl solčanky, 1/2 čl soli, 1/2 červené kapie
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě se solčankou a uvařené hlavičky rozpůlíme. Na rostlinném tuku podusíme cibuli, přidáme na tenké proužky nakrájenou kapii, orestujeme a přidáme rozpůlené hlavičky kapusty. Ochutíme a chvíli společně dusíme. Můžeme podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k bílkovinnému hlavnímu jídlu.
Růžičkovou kapustu můžeme připravit i s rajčaty a paprikou na cibulce.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 3221
Datum: 25. 1. 2009