Růžičková kapusta v těstíčku
20-24 menších hlávek růžičkové kapusty, 2 š vody, 2 čl solčanky, 1/2 čl soli
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
V ochucené vodě povaříme kapustu (8-10 minut) a necháme vychladnout. Vývar dáme stranou.
Těstíčko: 1 vrchovatá pl lněného semínka, 5 pl teplého sójového mléka, 1 š kapustového vývaru, 3 pl polohrubé mouky (podle potřeby i více), 2 pl celozrnné mouky, 1/2 čl soli, 3-4 stroužky utřeného česneku, mouka na obalování
Do sójového mléka namočíme na 15 minut lněné semínko. Potom smícháme s ostatními surovinami – vznikne hustější těstíčko. Uvařenou kapustu obalíme v mouce a v těstíčku a vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme po obou stranách do světlehněda až hněda.
Podobně můžeme připravit smaženou kedlubnu nebo kedlubnu v těstíčku (předem povařená a nakrájená na plátky).
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 3158
Datum: 25. 1. 2009