Smažená cibule v těstíčku
3 velké cibule, 1 čl solčanky, mouka na obalení, těstíčko: 1 pl lněných semínek, 4 pl teplé vody, 3/4 š sójového mléka, 2 pl hladké mouky, 2 pl celozrnné mouky, 1/2 čl soli, 1/2 čl solčanky, olej na smažení
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Suroviny na těstíčko smícháme a necháme stát 15 minut. Cibuli nakrájíme na plátky silné 8 mm až 1 cm, posypeme solčankou, obalíme v mouce a v těstíčku. Vkládáme do rozpáleného oleje a pomalu smažíme z obou stran. Po usmažení má být cibule měkká a nasládlé chuti.
Podobně můžeme připravit dušenou cibule (ochucená trochou soli a solčankou), smažený pórek v těstíčku (pórek nejprve mírně podusíme v páře a šikmo nakrájíme na plátky) či smaženou tykev.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 4275
Datum: 25. 1. 2009