Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Sójový chléb

Kvásek: voda 1 š, sušené droždí 1 1/3 čl, sůl špetka, cukr 1 čl, mouka 1 pl
|
Typ článku: Recepty

Suroviny zlehka promícháme a necháme na teplém místě nakynout.

celozrnná mouka pšeničná jemně mletá 2 š, hladká mouka 2 š, cukr 1 pl, sůl 1,5 čl, olej 1 pl

Suroviny promícháme.

sójové vločky 2 š, voda 2 š, nakynutý kvásek

Sójové vločky předem namočené ve vodě přidáme spolu s nakynutým kváskem k ostatním surovinám a smícháme nejdřív lžící a potom prohněteme rukama. Těsto dobře vypracujeme a necháme nakynout.

Po nakynutí znovu prohněteme, rozkrojíme napůl, vytvarujeme 2 chleby a necháme nakynout na mírně vymaštěném plechu. Během kynutí můžeme povrch těsta ozdobně naříznout za pomoci jemně pilkovitého nože.

Pečeme asi 35–40 minut při 180 °C. Před pečením má těsto asi 990 g, po upečení mají oba chleby asi 900 g.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 6354
Datum: 10. 1. 2010