Strava
![](/image.php?1424&0&t=1)
Vysoké oktanové číslo
Máte rádi příslušné druhy zeleniny a ovoce, ale vadí vám, ehm, nadbytečná tvorba plynů, která jejich konzumaci doprovází?...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie![](/image.php?2588&0&t=1)
Seitan
Seitan je rostlinná bílkovina (lepek) z pšeničné mouky (pšenice obsahuje asi 10% bílkovin). Seitan lze upravovat stejně jako maso...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?1420&0&t=1)
Olivový olej působí protizánětlivě
Jedna složka nacházející se v panenském (za studena lisovaném) olivovém oleji brání aktivitě COX-1 a COX-2 enzymů a tím...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie![](/image.php?2584&0&t=1)
Kadeřávek
Kadeřávek je velmi blízkým příbuzným kapusty. Pěstoval se už od starověku, zejména ve Středomoří, v Čechách se mu říkalo...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?1410&0&t=1)
Dávejte si pozor na příjem tuků.
Vyhýbejte se obezitě zlepšením svých stravovacích návyků a věnováním se pravidelné fyzické aktivitě. Omezte, anebo nejlépe...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie![](/image.php?3410&0&t=1)
Mandarinka
Mandarinkovník je strom malého vzrůstu s úzkými listy, na nichž jsou žlázky obsahující vonné silice. Květy, tak jako u všech...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3400&0&t=1)
Celer
Celer bulvovitý, jinak zvaný miřík, je oblíbenou aromatickou zeleninou. Dostal se k nám již v raném středověku z Itálie. V...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?1406&0&t=1)
Skvělým trikem je velikost porcí
Vědci z Cornellské univerzity a z University of Illinois si položili otázku: „Hrají při příjmu potravy roli vizuální...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie![](/image.php?3394&0&t=1)
Mořská řasa iziki podporuje krásu vlasů
Iziki jsou provázkovité černé řasy rostoucí na ponořených skalách pacifického pobřeží Japonska. Pro svůj růst potřebují...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?1404&0&t=1)
Změny oleje
Vystavení vzduchu, slunečnímu svitu a teplotě může způsobit, že jídelní oleje žluknou. Abychom tomu zabránili, měli bychom je...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy