Strava
![](/image.php?10380&0&t=1)
Je rajčatová biošťáva „výživnější“?
Z nové studie vyplývá, že šťáva z ekologicky pěstovaných rajčat obsahuje větší množství bioaktivních polyfenolů než...Rubrika: BIO | Typ článku: Články![](/image.php?10344&0&t=1)
Máslo nebo margarín?
Mám na vás malou otázku. Velmi stručně - roky jídávám jen čerstvé máslo, ale v jedné relaci v televizi jsem se dozvěděla, že...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?10218&0&t=1)
Umělá sladidla a řepný cukr
V čem a jakým způsobem nahrazují umělá sladidla řepný cukr?Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?10216&0&t=1)
Hned to bude
Zvuk, který vydávají potraviny při kousání, je pro nás možná stejně důležitý jako chuť vůně a vzhled.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie![](/image.php?10310&0&t=1)
Jak mít se zdravou stravou úspěch u členů své rodiny
Než si člověk zvykne na nové chutě, zabere to trochu času. Pokud chcete změnit stravovací návyky členů vaší rodiny...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články![](/image.php?10326&0&t=1)
Dánsko: Vláda chce ve veřejném stravování 60 procent biopotravin
Nová dánská ministryně zemědělství a rybolovu Mette Gjerskovová představila plán vlády, podle kterého budou veškeré státem...Rubrika: BIO | Typ článku: Články![](/image.php?10308&0&t=1)
Slow Food se šíří i u nás
Hnutí Slow Food založil v roce 1986 italský novinář a gastronom Carlo Petrini jako odezvu na otevření nové pobočky nadnárodního...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články![](/image.php?10306&0&t=1)
Cibule a olympionici
Cibule byla už ve starém Egyptě tak cenná, že ji dělníci na stavbě pyramid dostávali jako součást výplaty (jak skvělé v...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Články![](/image.php?10300&0&t=1)
Není sladké jako sladké...
Většina lidí má ráda sladké. Chuť na sladké nebylo však vždy tak lehké uspokojit jako v posledních dvou stech letech, kdy se...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?9978&0&t=1)
Čtou zákazníci etikety na výrobcích?
Celonárodní výzkum (NHANES) ukázal, že pouze 61 % Američanů si zkontroluje výživové hodnoty výrobku uvedené na etiketě.Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie