Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Cibule a olympionici

Cibule byla už ve starém Egyptě tak cenná, že ji dělníci na stavbě pyramid dostávali jako součást výplaty (jak skvělé v...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Články

Není sladké jako sladké...

Většina lidí má ráda sladké. Chuť na sladké nebylo však vždy tak lehké uspokojit jako v posledních dvou stech letech, kdy se...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Čtou zákazníci etikety na výrobcích?

Celonárodní výzkum (NHANES) ukázal, že pouze 61 % Američanů si zkontroluje výživové hodnoty výrobku uvedené na etiketě.Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Umělá sladidla mohou projímat

Je pravda, že umělá sladidla mohou v nadměrném množství působit jako projímadla?Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře

Ekologičtí zemědělci a GMO

Evropské státy (v poslední době např. Francie) postupně odmítají používání geneticky modifikovaných organismů (GMO)....Rubrika: BIO | Typ článku: Články

Absence zbytků reziduí v biopotravinách prospívá

Přínos biopotravin spočívá především v tom, že jsou pěstované ohleduplně k životnímu prostředí a k chovaným zvířatům....Rubrika: BIO | Typ článku: Články

Měl jsi dneska rýži?

Tento čínský pozdrav, který by se dal přirovnat k našemu „Jak se máš?" nám připomíná fakt, že pro Číňana je to, zda jedl...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Zvýšení cen rychlého občerstvení napomáhá zdraví

Dvacet let probíhající studie ukázala, že když ceny potravin rychlého občerstvení stoupají, lidé je konzumují méně....Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Studenti v USA nejedí dostatek ovoce a zeleniny a jezdí s podnapilými řidiči

Celonárodní průzkum ukázala, že v USA jenom 22 % studentů konzumuje doporučené dávky ovoce a zeleniny - včetně 100 % ovocných...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Jezte u jednoho stolu – budete z toho mít prospěch!

Výsledky několika studií ukázaly, že společné stolování všech členů rodiny u večeře zvyšuje průměrnou spotřebu ovoce a...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie