Tipy, jak méně solit a zachovat jídlu chuť:
Nepřidávejte sůl během vaření, ale až těsně před dovařením, resp. servírováním. Část použité soli nahraďte bylinkami a kořením. Nedávejte sůl na stůl. Nekonzumujte slané pečivo, solené oříšky, krekry.
Rubrika: Výživová poradna
| Typ článku: Poradna výživy
Konzumujte zeleninové konzervy, které jste si připravili doma s menším obsahem soli než v průmyslově vyráběných konzervách. Nekonzumujte zpracované uzené, solená masa. Omezte solené mléčné výrobky – sýry, brynzu. Nepřekořeňujte potraviny – ponechejte jim jejich přirozenou chuť.
MUDr. Igor Bukovský, vědecký pracovník FÚ LF UK v Bratislavě, odborník v oblasti výživy a prevence chorob
Počet přečtení: 2947
Datum: 23. 2. 2008