Tykev s koprem
velká cibule 1 ks, olej 2 pl , jemně nastrouhaná tykev 1 kg, sušený kopr 2 čl, solčanka 2 čl, voda 4 š (1 š = 1,4 dl), sůl 1 čl, sójové mléko 1,5 š, hladká mouka 3–4 pl, přírodní cukr 1,5 pl, citron 1 ks, sůl na ochucení
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji. Přidáme tykev, kopr a solčanku, podusíme a zalijeme vodou. Osolíme. Dusíme asi 20 minut. Mouku zašleháme do mléka a jídlo zahustíme. Necháme asi 5 minut projít varem a dochutíme. Podáváme s bramborami a karbanátky podle vlastního výběru.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 3380
Datum: 30. 10. 2010