Encyklopedie
Mango obsahuje největší ovocný zdroj vitamínu A
Mango jsem dlouhá léta znala jen z orientálních pohádek. Později z vyprávění malíře Libora Vojkůvky, svérázného vypravěče a...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieMangold
Přestože je mangold jedním z nejdéle známých druhů listové zeleniny, který byl před více než 2 500 lety oblíbenou potravou...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieManiok
Hlíza keře, který se pěstuje v tropických oblastech Ameriky, Afriky a Asie. Jí se vařený jako brambory a pro mnohé obyvatele zemí...Rubrika: Brambory | Typ článku: EncyklopedieMaracuja
Všechny druhy rodu Passiflora, které dávají jedlé plody, jsou velmi aromatické a mají kyselou chuť. Nejrozšířenější a...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieMáslo je lepší než umělé tuky
„Radši k tobě nepůjdu, ty bys mi určitě zakázala máslo,“ obává se občas někdo přijít ke mně do poradny. Někteří...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: EncyklopedieMaso jezte střídmě
Maso, symbol blahobytu, ale taky všeho, co s blahobytem souvisí. Třeba civilizační choroby.Rubrika: Ostatní potraviny | Typ článku: EncyklopedieMáta je dobrá při nadýmání i pro chuť
Existuje v mnoha variantách. Většina mát voní «po žvýkačce», tedy po peprmintu. To proto, že obsahují silici bohatou na mentol....Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieMed obsahuje plno vitamínů, enzymů a minerálů
Ti, co jedí med, se většinou dožívají vysokého věku. Přísní makrobiotici by asi měli výhrady, ale je to tak. Jeden gerontolog...Rubrika: Sladidla | Typ článku: EncyklopedieMedvědí česnek
Zajděte si do lesa či háje a najdete ho tam. Sbírejte listy, ne květy – ani se nepokoušejte vykopat ze země nějakou česnekovou...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: EncyklopedieMelasa
Melasa je plnohodnotným vedlejším produktem výroby cukru z cukrové třtiny. Sladká, ale výživově cenná šťáva ze třtiny se...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie