Encyklopedie
Kukuřice
Patří do rodu jednoděložných rostlin z čeledi lipnicovitých. Kukuřice pochází z tropické Ameriky, pravděpodobně z území...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieKukuřice
Na obou amerických kontinentech od Chile po Kanadu pěstovali a jedli kukuřici již ve starověku. V 16. století ji Španělé přivezli...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieKurkuma dezinfikuje a snižuje bolest
Víte, proč je kari koření tak krásně žluté? Protože jedna z nejdůležitějších složek této směsi je kurkuma. Kurkumou nejen...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieKuskus
Kuskus je tradiční marocké lidové jídlo. Připravuje se uvařením a usušením středních částí tvrdé pšenice, semoliny....Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieKuzu
Kuzu je škrob, získaný z kořene japonského stromu.Rubrika: Sladidla | Typ článku: EncyklopedieKvěták
Květák je výborným zdrojem vitaminů, enzymů, minerálních látek a stopových prvků. Vysoký obsah síry posiluje střevní...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieKvěták
Z květáku se většinou konzumuje jeho květenství, skládající se z více jak tisíce drobných poupat, a to dříve, než zcela...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieKvěták hojí střevní sliznici, má hodně minerálů
Květák čili karfiol o sobě dává vědět, když ho vaříme. Z toho důvodu bychom měli dávat do vody, v níž ho vaříme, bobkový...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieLaminaria
Mořská řasa Laminaria je původem z Činy, kde je známá pod názvem mořská kapusta.Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: EncyklopedieLen čistí střeva, mírní bolesti a záněty
Lněný olej obsahuje esenciální mastné kyseliny. Ty jsou užitečné zejména pro ty, kdo mají suchou, svědící kůži, ekzém. Má...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie