Encyklopedie
Carbofit vychytává jedy z organismu
Aktivované přírodní uhlí funguje na principu adsorpce (na rozdíl od absorpce). Definice adsorpce je: "přichycení látky k povrchu...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: EncyklopedieCeler
Celer bulvovitý, jinak zvaný miřík, je oblíbenou aromatickou zeleninou. Dostal se k nám již v raném středověku z Itálie. V...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieCeler
Cenná vlastnost celeru je ta, že obsahuje mimořádně vysoké procento aktivního organického sodíku, který udržuje v rozpustné...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieCeler
Chuť celeru je jedinečná, jeho křupavé stonky vynikají v každém salátu bez ohledu na to, kolik jiných ingrediencí jsme do něj...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieCeler, pomáhá při dně a revmatismu
Celer – to není jen zelenina, na kterou si vzpomeneme, až když chceme udělat svíčkovou nebo když na Vánoce chystáme bramborový...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: EncyklopedieCelozrná rýže
Ne každý si uvědomuje, jak velký rozdíl je mezi celozrnnou a bílou rafinovanou rýží. Každý, kdo se stará o kvalitu vlastní...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieCibule
Podporuje činnost trávících orgánů a tvorbu žaludečních šťáv. Pomáhá ničit baktérie. Povzbuzuje činnost jater, slinivky...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieCibule
Ve čtvrté knize Mojžíšově se píše, že když Izraelci putovali Sinajskou pouští, toužili po takové stravě, jakou jedli...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieCibule, proti kašli, při chřipce i pod postel
Cibule je takový malý poklad. Je to jakási «konzerva», s jejíž pomocí vykouzlíme všelijaká jídla, a není-li čas vařit, nikdo...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: EncyklopedieCitron
Citron vyniká velkým množstvím vitaminu C, které je jen o něco menší než v pomeranči. Z dietetického a terapeutického hlediska...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie