Encyklopedie
Brokolice
Brokolice si už i na našem stole našla své místo. Tato velice chutná zelenina je přechodnou formou mezi květákem a ostatními...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieBrokolice
Brokolice je významnou zeleninou pro těhotné ženy a děti. Není tak náchylná přijímat dusičnany jako květák. Brokolice je...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieBrokolice
Pěstování brokolice se v posledních letech několikanásobně zvýšilo, a to jak v Evropě, tak i v Americe. Fakt, že se jí...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieBrokolice, při rakovině i pro oči
Brokolice má více vitaminu C než pomeranč. A to není jediná přednost. Má také síru, železo… Je zelená, zelenější než...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: EncyklopedieBroskev
Jako první začali broskve pěstovat Číňané. Z Číny se několik staletí před narozením Krista dostaly do Persie (Íránu) a...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieBroskve
Velmi vysoký obsah karotenů činí z broskví (a meruněk) výborný lék na choroby kůže, sliznic a očí zaviněných nedostatkem...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieBroskve, pro omlazení i pro dobrou náladu
Broskve takhle přímo z větve, to je lahoda. Jsou nádherné, mají hebká líčka, a taková můžeme mít i my, když si dopřejeme...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: EncyklopedieBulgur
Je to polotovar vyráběný z obilí, u nás se dělá ze špaldy. Naklíčená zrna špaldy se usuší a nahrubo pomelou. Správný bulgur...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieBulgur
Je polotovar připravený z uvařené, usušené a rozlámané pšenice. Je to tradiční, lehce stravitelné jídlo v zemích Blízkého...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieBurské oříšky
Je velmi neobvyklé, a to dokonce i v rozmanitém světě rostlin, aby se plod vyvíjel pod zemí. U podzemnice olejné tomu ale tak je. Po...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie