Encyklopedie
Citron, pro cévy i oči, při chřipce i na odkyselení
Tváříte se kysele? Vezměte si citron – s ním vám bude lépe. Citron neobsahuje jen kyselinu citronovou, ale i jiné organické...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: EncyklopedieCitronela (Cymbopogon nardus)
Kořeněná příchuť pro exotická jídla. Pokud máte rádi kořeněná jídla jako kari, zkuste přidat trochu citronelového oleje ( 1...Rubrika: Éterické oleje | Typ článku: EncyklopedieCitrony čistí a posilují
Citrón vyniká velkým množstvím vitaminu C, které je jen o něco menší než v pomeranči. Z dietetického a terapeutického hlediska...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: EncyklopedieCizrna
Je známá také pod názvem římský hrách. Jedná se o jednoletou rostlinu z čeledi bobovitých. Má ráda teplo a dobře snáší...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: EncyklopedieCizrna
Díky svým významným terapeutickým vlastnostem je cizrna potravinou vhodnou pro lidi žijící v současném uspěchaném světě....Rubrika: Luštěniny | Typ článku: EncyklopedieCizrna, pro svaly i kosti
Cizrna zvaná též římský hrách nebo cícer, kabuli, čana, případně beraní roh, je luštěnina, podobná hrášku. Její zrnka...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: EncyklopedieCizrna, římský hrách
Cizrna je luštěnina tvořící drobná hranatá zrnka nažloutlé barvy. Vyniká velkou výživnou hodnotou (obsahuje okolo 30% bílkovin...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: EncyklopedieCuketa
Patří k druhu tykve obecné, která je druhově velice rozmanitá - rozlišujeme cukety zelené, pruhované, žluté i bělavé. Cuketa...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieCuketa
Cuketa na první pohled vypadá jako velká okurka, i když z botanického hlediska je mnohem bližší dýni. I její bílá dužina svým...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieCukety, pomáhají ledvinám
Cukety – to je vynález! Podobně jako další tykvovité plody – dýně – se většinou nemusí loupat, nešpiní jako brambory, je...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Encyklopedie