Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Poradna výživy

Nebylo by ideální, kdybychom vůbec nesolili? Četla jsem, že nadbytek soli v potravě velmi škodí.

To je pravda. Kdybychom nepřijímali v potravě kuchyňskou sůl (chlorid sodný - NaCl), celková úmrtnost by se snížila o 10%. Jedná...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Poradna výživy

Nehazardujte se svým zdravím

Existuje dlouhá řada tzv. redukčních diet. Je zřejmé, že mnozí vydělávají na důvěřivých spoluobčanech pěkné peníze....Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy

Nechcete být překyselení?

Ne všechny rostlinné potraviny jsou alkalizující a ne všechny živočišné potraviny jsou kyselinotvorné. S využitím tzv. LAKE...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Poradna výživy

Nejčastější důvody zvýšené plynatosti:

Přejídání se, nadměrný příjem jednoduchých (sladkých) cukrů, konzumace luštěnin a zelí, kombinace koncentrovaných bílkovin a...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Nejhorší jídla před spaním

To, po čem sáhneme, když nás večer přepadne chuť na „něco na zub“, nás může nejen zasytit, ale také výrazně poškodit.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Nejlepší zdroje vitamínu C

Vitamín C se vyrábí i uměle, ale nejlepší je přijímat jej z přirozených zdrojů, protože se zde nalézá i s dalšími látkami...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Nejsou biopotraviny nebezpečné z hlediska hygieny?

Ne, biopotraviny musí splňovat stejné hygienické normy jako běžné potraviny. Produkce a výroba biopotravin podléhá kromě zákona...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Nejsou tuky vlastně tím nejlepším „palivem“ pro organismus?

Všeobecně lze říci, že tuk je něco jako „kanystr s palivem“, který máme všude s sebou. Je to naše rezerva. Když tělo...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Nejsou zdravé produkty dražší?

Pokud si pod zdravou stravou představujeme v první řadě doplnění jídelníčku konzumací drahého cizokrajného ovoce plus...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy

Nejvhodnější zdroje draslíku:

Banány, sušené ovoce, brambory, zelenina, citrusy, avokádo, švestky, rajčatová šťáva, sója, mandle, špenát.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy