Poradna výživy
![](/image.php?5642&0&t=1)
Nebylo by ideální, kdybychom vůbec nesolili? Četla jsem, že nadbytek soli v potravě velmi škodí.
To je pravda. Kdybychom nepřijímali v potravě kuchyňskou sůl (chlorid sodný - NaCl), celková úmrtnost by se snížila o 10%. Jedná...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?5406&0&t=1)
Nehazardujte se svým zdravím
Existuje dlouhá řada tzv. redukčních diet. Je zřejmé, že mnozí vydělávají na důvěřivých spoluobčanech pěkné peníze....Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?13136&0&t=1)
Nechcete být překyselení?
Ne všechny rostlinné potraviny jsou alkalizující a ne všechny živočišné potraviny jsou kyselinotvorné. S využitím tzv. LAKE...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?2076&0&t=1)
Nejčastější důvody zvýšené plynatosti:
Přejídání se, nadměrný příjem jednoduchých (sladkých) cukrů, konzumace luštěnin a zelí, kombinace koncentrovaných bílkovin a...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?13224&0&t=1)
Nejhorší jídla před spaním
To, po čem sáhneme, když nás večer přepadne chuť na „něco na zub“, nás může nejen zasytit, ale také výrazně poškodit.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?8316&0&t=1)
Nejlepší zdroje vitamínu C
Vitamín C se vyrábí i uměle, ale nejlepší je přijímat jej z přirozených zdrojů, protože se zde nalézá i s dalšími látkami...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?6120&0&t=1)
Nejsou biopotraviny nebezpečné z hlediska hygieny?
Ne, biopotraviny musí splňovat stejné hygienické normy jako běžné potraviny. Produkce a výroba biopotravin podléhá kromě zákona...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?5276&0&t=1)
Nejsou tuky vlastně tím nejlepším „palivem“ pro organismus?
Všeobecně lze říci, že tuk je něco jako „kanystr s palivem“, který máme všude s sebou. Je to naše rezerva. Když tělo...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?2118&0&t=1)
Nejsou zdravé produkty dražší?
Pokud si pod zdravou stravou představujeme v první řadě doplnění jídelníčku konzumací drahého cizokrajného ovoce plus...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?2024&0&t=1)
Nejvhodnější zdroje draslíku:
Banány, sušené ovoce, brambory, zelenina, citrusy, avokádo, švestky, rajčatová šťáva, sója, mandle, špenát.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy