Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Studie

Kolik ovoce denně už bude příliš mnoho?

Sedmnáct lidí dostalo za úkol jíst denně 20 porcí (1,6-2 kg) ovoce. Navzdory mimořádně vysokému obsahu fruktózy ve stravě, cca...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Studie

Kolik spánku potřebuje váš potomek?

Vědecké studie ukazují, že dospívající potřebují denně 9 hodin a 15 minut spánku. Děti potřebují v průměru deset hodin...Rubrika: Spánek | Typ článku: Studie

Kombinace stravy a pohybu dobrou prevencí demence

Všichni víme, že strava i pohyb jsou důležité. Nový výzkum naznačuje, že kombinace obou těchto prvků může zvláště...Rubrika: Náš mozek | Typ článku: Studie

Konkubinát před svatbou zvyšuje riziko rozvodu

Mnohé studie po celém světě zjistily, že konkubinát před svatbou zvyšuje riziko pozdějšího rozvodu přibližně o 40-85% (Bumpass...Rubrika: Lidé a vztahy | Typ článku: Studie

Kontaminace PCB se šíří mezi belgickými vepři

Belgičtí hygienici uvedli, že se jim podařilo zjistit v krmivu pro vepře ty samé rakovinotvorné chemikálie, které byly nalezeny...Rubrika: Léky | Typ článku: Studie

Konzumace alkoholu může být v souvislosti s nízkou hladinou folátů zvlášť zrádná

Výzkumníci z Harvardu zjistili, že v porovnání s abstinentkami měly ženy, které denně vypily aspoň dva nápoje obsahující...Rubrika: Alkohol | Typ článku: Studie

Konzumace bílkovin a zlomeniny u žen

Bílkoviny ve stravě zvyšují ztráty vápníku močí a jsou spojovány ve studiích po celém světě s vyšším rizikem zlomeniny...Rubrika: Osteoporóza | Typ článku: Studie

Konzumace celého zrna je výbornou prevencí cukrovky

Článek publikovaný v časopise Archives of Internal Medicine dokumentoval skutečnost, že konzumace celozrnných obilovin významně...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Konzumace drůbeže je nejčastější příčinou otrav z jídla

Organizace Centers for Disease Control oznámila, že drůbež je hlavní příčinou infekčních onemocnění z jídla. Celkem 17 % otrav...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Studie

Konzumace fazolí snižuje riziko rakoviny tlustého střeva

Studie Polyp Prevention Trial porovnávala ty, kteří zkonzumovali nejvíce fazolí, s těmi, kteří jich snědli nejméně. U první...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie