Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Studie

Konzumace nápojů s vysokým obsahem fruktózy přispívá ke dně

Ženy, které pily denně v průměru jeden nápoj s vysokým obsahem fruktózy, měly o 74 % vyšší riziko onemocnění dnou v...Rubrika: Zdraví ženy | Typ článku: Studie

Konzumace ořechů nepřispívá k nabírání na váze

Ořechy obsahují obecně hodně tuků a tak se mnozí lidé obávají, že jejich konzumace je ohrozí přibýváním na váze.Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Studie

Konzumace ořechů snižuje riziko nemocí srdce u žen

Časté jedení ořechů - v celkovém množství převyšujícím 150 gramů týdně - snižuje riziko výskytu srdečního záchvatu...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Studie

Konzumace rafinovaných sacharidů může vést k přejídání

Dr. Ludwig s kolegy z Tufts University v Bostonu nabídnul dvanácti obézním dospívajícím chlapcům možnost bez omezení doplňovat...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Studie

Konzumace rybího masa zpomaluje tepovou frekvenci

Čím více ryb sníte, tím pomaleji vám bude bušit srdce. Tento nový poznatek zřejmě aspoň částečně ozřejmuje fakt, proč se...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Konzumace snídaně odrazuje obezitu i cukrovku

Až příště začnete den s prázdným žaludkem, zamyslete se nad následujícím: nová studie ukázala, že lidé, kteří jedí...Rubrika: NEWSTART | Typ článku: Studie

Konzumace tmavého masa souvisí se zvýšením rizika rakoviny vaječníků

Zdá se, že konzumace zeleniny (a ryb) chrání před rakovinou vaječníků, zatímco častá konzumace tmavého masa a rafinovaných...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Konzumace uzenin zvyšuje riziko cukrovky u mužů

Vědci již delší dobu varují před zdravotními riziky stravy s vysokým obsahem živočišných tuků a malým množstvím ovoce a...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Konzumace vajec a drůbežího masa při rakovině prostaty neprospívá

Dřívější studie ukázaly, že konzumace uzenin a ryb souvisí se zvyšováním rizika onemocnění rakovinou prostaty. Existují zatím...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Konzumace zelené listové zeleniny snižuje riziko cukrovky

Britská metaanalýza šesti prospektivních studií se zabývala nezávislými prospěšnými účinky příjmu ovoce a zeleniny v...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie