Studie
![](/image.php?10506&0&t=1)
Konzumace nápojů s vysokým obsahem fruktózy přispívá ke dně
Ženy, které pily denně v průměru jeden nápoj s vysokým obsahem fruktózy, měly o 74 % vyšší riziko onemocnění dnou v...Rubrika: Zdraví ženy | Typ článku: Studie![](/image.php?9740&0&t=1)
Konzumace ořechů nepřispívá k nabírání na váze
Ořechy obsahují obecně hodně tuků a tak se mnozí lidé obávají, že jejich konzumace je ohrozí přibýváním na váze.Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Studie![](/image.php?134&0&t=1)
Konzumace ořechů snižuje riziko nemocí srdce u žen
Časté jedení ořechů - v celkovém množství převyšujícím 150 gramů týdně - snižuje riziko výskytu srdečního záchvatu...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Studie![](/image.php?1450&0&t=1)
Konzumace rafinovaných sacharidů může vést k přejídání
Dr. Ludwig s kolegy z Tufts University v Bostonu nabídnul dvanácti obézním dospívajícím chlapcům možnost bez omezení doplňovat...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Studie![](/image.php?1788&0&t=1)
Konzumace rybího masa zpomaluje tepovou frekvenci
Čím více ryb sníte, tím pomaleji vám bude bušit srdce. Tento nový poznatek zřejmě aspoň částečně ozřejmuje fakt, proč se...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie![](/image.php?1430&0&t=1)
Konzumace snídaně odrazuje obezitu i cukrovku
Až příště začnete den s prázdným žaludkem, zamyslete se nad následujícím: nová studie ukázala, že lidé, kteří jedí...Rubrika: NEWSTART | Typ článku: Studie![](/image.php?1848&0&t=1)
Konzumace tmavého masa souvisí se zvýšením rizika rakoviny vaječníků
Zdá se, že konzumace zeleniny (a ryb) chrání před rakovinou vaječníků, zatímco častá konzumace tmavého masa a rafinovaných...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie![](/image.php?1380&0&t=1)
Konzumace uzenin zvyšuje riziko cukrovky u mužů
Vědci již delší dobu varují před zdravotními riziky stravy s vysokým obsahem živočišných tuků a malým množstvím ovoce a...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie![](/image.php?9748&0&t=1)
Konzumace vajec a drůbežího masa při rakovině prostaty neprospívá
Dřívější studie ukázaly, že konzumace uzenin a ryb souvisí se zvyšováním rizika onemocnění rakovinou prostaty. Existují zatím...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie![](/image.php?9986&0&t=1)
Konzumace zelené listové zeleniny snižuje riziko cukrovky
Britská metaanalýza šesti prospektivních studií se zabývala nezávislými prospěšnými účinky příjmu ovoce a zeleniny v...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie