Konzumace ořechů snižuje riziko nemocí srdce u žen
Časté jedení ořechů - v celkovém množství převyšujícím 150 gramů týdně - snižuje riziko výskytu srdečního záchvatu (infarktu) i úmrtí na infarkt. Tým výzkumníků z Harvardské univerzity studoval data získaná od 86 000 žen, které se účastní velké studie na zdravotních sestrách (od 30 do 59 roků věku), která probíhá od roku 1976.
Rubrika: Ořechy a semena
| Typ článku: Studie
Výzkumníci zjistili, že ty ženy, které pravidelně jedly ořechy, měly o 32% nižší riziko srdečního záchvatu a o 39% nižší riziko úmrtí na srdeční záchvat oproti ženám, které ořechy konzumovaly jen zřídka anebo vůbec ne.
British Medical Journal 1998;317:1341-1345
Počet přečtení: 4831
Datum: 15. 8. 2003