Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Studie

Otcové ovlivňují návyky svých dcer

Již dlouho je známo, že rodiče ovlivňují životní styl svých dětí. Překvapivé výsledky nové výzkumné studie však ukázaly...Rubrika: Lidé a vztahy | Typ článku: Studie

Otcové věděli, co je nejlepší

Jídlo v televizi dříve znamenalo, že se rodina sešla u stolu u doma připraveného pokrmu. Dnešní diváci však spíše uvidí...Rubrika: Technika | Typ článku: Studie

Otrava pesticidy ve vztahu k příznakům astmatu

Dr. Niece Faría s kolegy provedl průzkum u 1 479 farmářů, z nichž tři čtvrtiny uvedlo, že byli v minulosti nebo jsou v současnosti...Rubrika: Různé | Typ článku: Studie

Otruby diabetičkám prospívají

Časopis Circulation publikoval výsledky studie, v jejímž rámci vědci sledovali po dobu 26 let 7 822 žen s cukrovkou 2. typu. Vědci...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Studie

Oves a vitamín E – po tučném jídle?

Výsledky studie vypracované na Yale University pod vedením dr. Davida Katze svědčí o tom, že miska kaše z ovesných vloček nebo 800...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Studie

Ovesná kaše snižuje hladinu cholesterolu

Vědecký výzkum ukazuje, že kaše z ovesných vloček, které obsahují hodně rozpustné vlákniny, zpomaluje vstřebávání...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Ovládá cukr vaši hlavu?

Máte rádi sladkosti? Tak se mějte na pozoru! Nová studie, publikovaná v časopise The Journal of Alzheimer's Research ukázala jejich...Rubrika: Náš mozek | Typ článku: Studie

Ovoce a zelenina i další faktory prodlužují život ve Středomoří

Již před třiceti lety se začalo mluvit o středomořské stravě jako o stravě, která je zdravá. Vědecký výzkum od té doby spojil...Rubrika: Dlouhověkost | Typ článku: Studie

Ovoce a zelenina snižují krevní tlak

Podle American Heart Association (Americká kardiologická společnost) by lidé s vysokým krevním tlakem, chtějí-li udržet svou...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie

Ovoce a zelenina snižují riziko rakoviny plic u kuřáků

Strava charakterizovaná pestrou nabídkou různých druhů ovoce a zeleniny dokázala snížit riziko rakoviny plic u kuřáků o 27 %....Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie