Zapečený lilek
Lilek nakrájejte na proužky o tloušťce 1 cm. Smíchejte kukuřičnou mouku s česnekovým práškem a namáčejte do této směsi proužky lilku tak, aby byly obě strany lilku dobře pokryty. Proužky klaďte na plech na pečení (22×30 cm),. Pečte 10 minut při 200 stupních.
Mezitím si připravte cibuli, zelenou papriku a červenou papriku. Smíchejte rajčatový protlak, bazalku a dobromysl. Na upečené proužky lilku klaďte kolečka cibule a papriky a celé to pak posypte nakrájenou červenou paprikou. Zeleninu zalijte směsí rajčatového protlaku a koření. Pečte odkryté 45 minut při teplotě 190 stupňů.
Tento pokrm můžete připravit i v menší formě na pečení. V tom případě vytvořte vrstvy dvě: první bude tvořit lilek, cibule, paprika a omáčka a v druhé vrstvě to celé zopakujte.