Zapékaná zelenina
Další druhy zeleniny (možno vynechat): brokolice, houby, zelené fazolky atd.
Omáčka: 3 šálky rajčatového protlaku, 1/4 šálku sójové omáčky tamari, 1 čl mletého tymiánu, 1 čl hořčičného semínka, 1 čl bazalky, 2 čl mletého chilli koření, 1/2 čl skořice, 1/8 čl dobromyslu (oregana), 1/8 čl šalvěje, 2 pl sušené petržele
Pokládejte jednotlivé druhy zeleniny do velkého kastrolu v daném pořadí. Použijte případně podle své chuti i další druhy zeleniny. Smíchejte všechny ingredience tvořící omáčku a nalijte ji na zeleninu. Pečte pod pokličkou asi 1 1/2 hodiny v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Podle vašich představ můžete použít i další druhy zeleniny. Toto jídlo si snadno připravíte předem, necháte je v troubě a pak podáváte i větší společnosti. Servírujte s nějakou celozrnnou obilovinou nebo chlebem a zeleným salátem.