Zdraví
Při stravě obsahující hojnost masa a mléčných výrobků je nadbytek kalorií prakticky jistý
Vzhledem k tomu, že maso a většina mléčných výrobků, a to nemluvím o olejích, jsou potraviny s vysokým obsahem kalorií, je pro...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživyZvířata s hustým kožichem získávají vitamín D tím, že se lížou
Zdá se, že v srsti a v peří je určitá látka, která se pod působením slunečních paprsků mění na vitamín D. Vědci se...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Rady lékařeZ chleba, těstovin, brambor a rýže se tloustne. Nebo snad ne?
V rozvinutých zemích mají lidé nadváhu, protože jedí příliš málo komplexních sacharidů (škrobů). Namísto toho konzumují...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Rady lékařeJak se tvoří vitamín D a jaké jsou jeho dobré zdroje?
Vitamín D se vytváří, když ultrafialové sluneční záření dopadá na pokožku a mění ergosterol na vitamín D. Je potřebný pro...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Rady lékařeChci-li rychle zhubnout, co byste mi doporučil?
Vynikající potravinou pro rychlou ztrátu nadváhy jsou brambory, které obsahují 0,6 kalorie/gram, tzn. 85 kalorií na jeden velký...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Rady lékařeKalorické tabulky
Krátké studium kalorických tabulek nám pomůže porozumět tomu, proč jsou lidé, kteří jedí stravu založenou na škrobech, tak...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživyHlídači váhy
Často můžeme vidět, jak někdo při obědě nechá rýži nebo brambory, protože „si hlídá váhu".Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Rady lékařeNedostatek vitamínu A souvisí s řadou problémů, mj. i předčasným šedivěním vlasů
V jedné norské studii bylo zjištěno, že muži kuřáci, kteří měli nízký příjem vitamínu A, měli čtyřikrát vyšší riziko...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Rady lékařeProč by z nás mělo uspokojování hladu dělat chodící koule?
Pocit hladu nám jistě nebyl dán proto, abychom měli v konečném důsledku problémy se zdravím a nadváhou.Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Rady lékařeSluneční svit je nezbytný pro udržení nízkého krevního tlaku
Health and Nutrition Examination Survey sledoval zdraví a stravovací návyky 12 644 dospělých lidí po dobu šesti let. Vědci zjistili...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Studie