Zelené znamená zdravé
Zelená listová zelenina by potřebovala trochu vylepšit image. I když patří mezi nejvýživnější druhy zeleniny na naší planetě, jejím problémem bývá chuť. Mnoho lidí ji prostě nemusí (a u nás nemá její konzumace ani žádnou zvláštní tradici). Pokud jste i vy jedním z takových lidí, zamyslete se nad následujícími návrhy:
Rubrika: Zelenina
| Typ článku: Poradna výživy
1. Zařaďte do svého jídelníčku zprvu méně výrazné druhy, jako je kapusta, mangold či špenát. Až poté pokročte k listům řepy, hořčice, vodnice či řeřichy.
2. Když se některé druhy listů s výraznější chutí povaří, stanou se mnohem jemnějšími. U čerstvých listů s velkými tuhými listy se doporučuje před vařením odstranit stonky.
3. Na saláty můžete vyzkoušet listy kapusty, mangoldu, hořčice, řepy a vodnice. Vybírejte malé, světle zelené listy, které jsou sladší. Zelené listy můžete do svého jídelníčku zařazovat postupně, když je budete přidávat k ostatním druhům povařené zeleniny.
Brzy zjistíte, jak chutné mohou zelené listy být!
American Institute for Cancer Research
Počet přečtení: 3891
Datum: 13. 12. 2009