Zelenina a la Střední Východ
6 brambor nakrájených na kolečka, 1 květák, rozdělený na růžičky, 1 brokolice, nakrájená na kousky, 2 cibule, rozpůlené a nakrájené, 4 mrkve nakrájené na kolečka, 2 cukety, nakrájené na kolečka, 4 stroužky prolisovaného česneku2 šálky vody, 1 pl papriky, 1/2 čl římského kmínu, 1/2 čl dobromyslu (oregana), 1 bobkový list, 1/4 čl sušeného kopru, 1/4 čl majoránky, 1/4 čl tymiánu
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Špetka: kurkumy, muškátového oříšku, skořice, nového koření, hřebíčku, zázvoru, koriandru, kardamonu
Pokládejte zeleninu ve vrstvách do velkého kastrolu v tomto pořadí: brambory, mrkev, květák, brokolice, cibule a cuketa. Smíchejte česnek a všechna koření s vodou a přelijte touto zálivkou zeleninu. Dejte na kastrol pokličku a pečte 1 1/2 hodiny v troubě při 180 stupních. Poté vyjměte z trouby, šťávu odlijte do pánve a dejte na vařič. Připravte si pastu ze 2 polévkových lžic kukuřičného škrobu a 1/3 šálku vody. Tuto pastu pomalu přidávejte ke šťávě na vařiči a míchejte tak dlouho, až zhoustne. Omáčkou polijte upečenou zeleninu a podávejte.
Servírujte s rýži natural anebo jinými celozrnnými obilovinami.
Počet přečtení: 2217
Datum: 18. 1. 2009