Zeleninová huspenina
2 š kořenové zeleniny nakrájené na plátky, 1 š mražené kukuřice, 5 stroužků česneku, 1/2 větší cibule rozebrané na plátky, 5 š vody, 2 čl solčanky, sůl podle chuti, 5 zrn nového koření, 1/2 š na tenké plátky pokrájeného uzeného tofu, 25 g želatiny, citronová šťáva na ochucení
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Prvních 8 surovin společně vaříme asi 15 minut. Potom přidáme pokrájené uzené tofu a vaříme dalších 5 minut. Uvařené suroviny opatrně scedíme, vývar dolijeme vodou do množství 1/2 litru a dáme vychladit.
Potom namočíme želatinu, necháme 30 minut nabobtnat, zahřejeme maximálně na 60° C, nakonec ochutíme solí a citronovou šťávou. Uvařené suroviny (kromě nového koření) rozdělíme do 3-4 talířů a stejnoměrně zalijeme připravenou želatinou. Necháme v ledničce ztuhnout a podáváme s pokrájenou syrovou cibulí a chlebem.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 5165
Datum: 25. 1. 2009