Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zeleninové Chop Suey

1/4 šálku vody, 2 stroužky utřeného česneku, 2 nakrájené cibule, 8–10 listů čínského zelí, nakrájeného, 1 stonek nakrájeného řapíkatého celeru, 100 g brokolice, nakrájené, 100 g hub, nakrájených, 1 šálek zeleného hrášku (možno vynechat), 1/2 šálku zelených cibulek, nakrájených na kusy o délce 2 cm, 1 šálek klíčků z fazole mungo, 3 pl sójové omáčky tamari, 3 šálky vody, 5–6 pl kukuřičného škrobu
|
Typ článku: Recepty

Vlijte čtvrt šálku vody do velkého hrnce (nebo woku). Přidejte utřený česnek a uveďte vodu do varu. Pak přidejte cibuli, celer, čínské zelí a brokolici a vše asi 10 minut povařte. Přidejte houby. Vařte dalších pět minut. Přidejte vodu, tamari, zelenou cibulku, zelený hrášek a klíčky z munga. Přiveďte k varu a vařte dalších 10 minut.

V malém množství studené vody rozpusťte kukuřičný škrob. Odstavte hrnec z vařiče a postupně a za stálého míchání přidávejte kašičku z kukuřičného škrobu. Pak hrnec postavte znovu na vařič a vařte za stálého míchání tak dlouho, dokud nezhoustne. Podávejte s rýží natural, celozrnnými špagetami nebo pohankovými nudlemi.

Rýži si můžete připravit ještě před tím, než začnete vařit zeleninu. Uchovejte ji v teple až do podávání. Pokud dáváte přednost nudlím, uveďte v hrnci vodu do varu, zatímco se bude vařit zelenina, a asi 15 minut před podáváním jídla do ní ponořte nudle, nechte přejít varem, snižte teplotu a na mírném plameni vařte asi 10 minut.

Počet přečtení: 4041
Datum: 18. 1. 2009