Zeleninové kari
1 1/2 šálku vody, 1 čl citronové šťávy, 2 brambory, oloupané a nakrájené, 1 mrkev, nakrájená na kolečka, 1 nakrájené rajče, 1/2 hlávky květáku, rozebraného na růžičky, 1 nakrájený lilek, 1šálek zeleného hrášku, 1/2 šálku rozinek
Ve velkém hrnci s vodou (půl šálku) orestujte cibuli, jablko, česnek a zázvor (5 minut). Vmíchejte koření a za stálého míchání vařte 2 minuty. Přidejte jeden šálek vody a za stálého míchání přiveďte k varu, dokud nezačne omáčka lehce houstnout. Vmíchejte do ní citronovou šťávu. Přidejte brambor, mrkev a rajče. Dejte pod pokličku a vařte za občasného promíchání 10 minut. Přidejte květák a lilek. Vařte dalších 10 minut. Přidejte hrášek a rozinky a povařte dalších 10 minut. Podávejte teplé s rýží natural.
Výsledkem je jemné, spíše nasládlé kari. Dá se použít i za studena – servírovat jako salát.