Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zeleninové kari

1 nakrájená cibule, 1 oloupané a nakrájené jablko, 1 stroužek utřeného česneku, 1 čl nastrouhané zázvoru, 1 čl hořčičného semínka, 1/2 čl kurkumy, 1/2 čl mletého římského kmínu, 1/2 čl mletého koriandru, 1/8 čl chilli koření
|
Typ článku: Recepty

1 1/2 šálku vody, 1 čl citronové šťávy, 2 brambory, oloupané a nakrájené, 1 mrkev, nakrájená na kolečka, 1 nakrájené rajče, 1/2 hlávky květáku, rozebraného na růžičky, 1 nakrájený lilek, 1šálek zeleného hrášku, 1/2 šálku rozinek

Ve velkém hrnci s vodou (půl šálku) orestujte cibuli, jablko, česnek a zázvor (5 minut). Vmíchejte koření a za stálého míchání vařte 2 minuty. Přidejte jeden šálek vody a za stálého míchání přiveďte k varu, dokud nezačne omáčka lehce houstnout. Vmíchejte do ní citronovou šťávu. Přidejte brambor, mrkev a rajče. Dejte pod pokličku a vařte za občasného promíchání 10 minut. Přidejte květák a lilek. Vařte dalších 10 minut. Přidejte hrášek a rozinky a povařte dalších 10 minut. Podávejte teplé s rýží natural.

Výsledkem je jemné, spíše nasládlé kari. Dá se použít i za studena – servírovat jako salát.

Počet přečtení: 3519
Datum: 18. 1. 2009