Zeleninovo-jahelná směs
1/2 š vody, 1 š nakrájené cibule, 2 1/2 š zeleného hrášku, 2 1/2 š na menší kostky nakrájené mrkve, 5 š vody, 1/2 čl šalvěje, 2 čl solčanky, 1/2 čl tymiánu, 4 pl francouzského droždí, 1 čl soli, 1 š jahel, 3 pl oleje, 2 pl jemně nakrájené petrželové natě
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Na vodě podusíme nakrájenou cibuli, přidáme koření a zalijeme vodou. Přidáme nakrájenou mrkev a po 5 minutách vaření také hrášek. Po dalších 5-10 minutách přidáme v horké vodě propláchnuté jáhly a vaříme na mírném ohni asi 15 minut (pokud je to třeba, dolijeme vodu). Potom přikryjeme, odstavíme a necháme v páře dojít. Vmícháme olej a nasekanou petrželovou nať a dochutíme podle potřeby solí.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 2672
Datum: 25. 1. 2009