Zeleninový guláš
Brambory, cibuli, mrkev a fazolky vložte do velkého kastrolu. Zeleninu zalijte asi 2/3 množstvím rajčatové šťávy. Posypte trochou papriky a bazalky. Kastrol i s pokličkou vložte na 1 1/4 hodiny do trouby rozpálené na 180 stupňů. Vyjměte z trouby, přidejte houby, cuketu a zbytek rajčatové šťávy. Posypte svrchu ještě trochou papriky a bazalky a dejte zpět do trouby na dalších 30 minut.
Podávejte s čerstvým chlebem anebo s rýží natural. Zeleninu můžete občas zamíchat. Chcete-li, aby omáčka byla při podávání hustší, vyjměte z ní zeleninu, zbylou tekutinu dejte na pánev, zahřejte ji až do bodu varu a přidejte malé množství kukuřičného škrobu smíchaného s vodou (3 pl kukuřičného škrobu rozmíchané v 1/2 šálku studené vody), až dosáhnete požadované hustoty. Omáčkou přelijte servírovanou zeleninu.