Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zeleninový guláš

5 středních neoškrábaných brambor, nakrájených na velké kusy, 2 velké kulaté cibule, pokrájené na větší kousky, 2–3 mrkve, nakrájené na kolečka o tloušťce 1 cm, 200 g hub, nakrájených na polovinu, 2 střední cukety, rozkrojené na polovinu a poté nakrájené na proužky o tloušťce 2 cm, 200 g zelených fazolek, nakrájených na kousky dlouhé 2 cm, 2 1/2 šálku rajčatové šťávy smíchané s 1/4 šálku sójové omáčky tamari
|
Typ článku: Recepty

Brambory, cibuli, mrkev a fazolky vložte do velkého kastrolu. Zeleninu zalijte asi 2/3 množstvím rajčatové šťávy. Posypte trochou papriky a bazalky. Kastrol i s pokličkou vložte na 1 1/4 hodiny do trouby rozpálené na 180 stupňů. Vyjměte z trouby, přidejte houby, cuketu a zbytek rajčatové šťávy. Posypte svrchu ještě trochou papriky a bazalky a dejte zpět do trouby na dalších 30 minut.

Podávejte s čerstvým chlebem anebo s rýží natural. Zeleninu můžete občas zamíchat. Chcete-li, aby omáčka byla při podávání hustší, vyjměte z ní zeleninu, zbylou tekutinu dejte na pánev, zahřejte ji až do bodu varu a přidejte malé množství kukuřičného škrobu smíchaného s vodou (3 pl kukuřičného škrobu rozmíchané v 1/2 šálku studené vody), až dosáhnete požadované hustoty. Omáčkou přelijte servírovanou zeleninu.

Počet přečtení: 2946
Datum: 18. 1. 2009