Zeleninový pilaf s tofu a pšeničným bulgurem (nebo pohankou, rýží, jáhlami či jinou přílohou)
Na oleji krátce podusíme nakrájenou cibulku, přidáme nastrouhanou mrkev a zelí (na struhadle na slzičky) a na malé kostičky nakrájenou papriku. Bez podlití a za občasného promíchání dusíme asi 10 minut. Přidáme na slzičky nastrouhané tofu, ochutíme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme ještě asi 10 minut, nezahušťujeme. Po odstavení zamícháme olivový olej. Při podávání přelijeme touto dušenou zeleninou uvařený pšeničný bulgur (případně jinou uvařenou obilovinu – celozrnnou rýži, pohanku, jáhly apod.).
Toto jídlo je univerzální svým využitím od konzumace s chlebem, přes kombinaci s uvařenou obilovinou až po zapékaná jídla. Je lehké a má příjemnou chuť.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.