Zelí s rýžovými nudlemi
½ menší hlávky zelí, 1 sáček rýžových nudlí, ½ kostky tofu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička kmínu, špetka mletého koriandru, sůl, 1 lžíce cukru, 1 lžička balzamikového octa, sójová omáčka
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Zelí nakrájíme na drobné kousky, spaříme vroucí vodou a scedíme. Pak je vložíme do hrnce na olivový olej, osolíme, mírně podlijeme vodou. Přidáme kmín, koriandr a na mírném ohni vaříme bez pokličky asi 15 minut, až změkne, mícháme. Ochutíme cukrem, balzamikovým octem.
Rýžové nudle vsypeme do osolené vroucí vody a vaříme 5 minut, potom scedíme.
Smícháme dohromady, zakapeme olivovým olejem, posypeme nastrouhaným tofu, dochutíme sójovou omáčkou.
Z knihy Lenky Jarošové Vařit zdravě může každý. Vydalo nakladatelství Advent-Orion.
Počet přečtení: 3650
Datum: 13. 6. 2017