Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Co má vyšší obsah sodíku?

Porce hovězího, porce smaženého kuřete (bez aditiv), velká porce pomfritů od McDonalda nebo porce slaných preclíků?
|
Typ článku: Poradna výživy

Odpověď? Kuře. Drůbežářský průmysl totiž zpravidla vstřikuje do zabitých kuřat slanou vodu, aby tak uměle navýšil jejich váhu, a i tak je mohl prodávat s označením „stoprocentně přírodní produkt“.

Měsíčník Consumer Reports zjistil, že některá kuřata ze supermarketu jsou tak plná soli, že v nich bylo hlášeno závratných 840 g sodíku na porci jídla – což může znamenat, že jedna kuřecí prsíčka mohou obsahovat více sodíku, než kolik odpovídá jeho doporučené celodenní dávce.

Počet přečtení: 1570
Datum: 16. 11. 2018