Cukrovka
![](/image.php?21135&0&t=1)
Ani diabetici se nemusejí bát ovoce
Nízké dávky fruktózy napomáhají snižovat hladinu cukru v krvi. Reakce krevního cukru poté, co ke každému jídlu sníte kousek...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie![](/image.php?20142&0&t=1)
Tuky, a ne cukry…
V roce 1927 rozdělili výzkumníci mladé, zdravé studenty medicíny do více skupin, aby na nich vyzkoušeli účinek různých druhů...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie![](/image.php?13508&0&t=1)
Není rýže jako rýže
Vědci z Harvardovy univerzity zjistili, že zatímco pravidelná konzumace celozrnné (neboli hnědé) rýže je spojována se sníženým...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie![](/image.php?13492&0&t=1)
Jak předejít cukrovce
Na základě výsledků studie jedenaosmdesáti tisíc Kaliforňanů, flexitariáni si podle všeho snížili míru rizika onemocnění...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie![](/image.php?13432&0&t=1)
Cukrovka, nebo spíše „tukovka“?
Hlavním rizikovým faktorem u diabetu 2. typu je zátěž přebytečného tuku, který nosí lidé s touto nemocí na těle. Až...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články![](/image.php?11214&0&t=1)
Světový den diabetu
14. listopad je Světovým dnem diabetu. Při této příležitosti přetiskujeme několik jednoduchých, ale dobře podložených rad z...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články![](/image.php?11268&0&t=1)
Nadbytek železa z masa ve stravě zvyšuje riziko cukrovky
Studie z dílny Harvardské univerzity potvrzuje dosavadní informace, že hemové železo z masa a vnitřností při pravidelné konzumaci...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie![](/image.php?11144&0&t=1)
Dvě jídla denně prospívají – i diabetikům
Studie Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) prokázala, že diabetikům druhého typu prospívá jíst jen dvakrát...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články![](/image.php?11388&0&t=1)
Zlepšete si cukrovku v lázních
Patříte mezi diabetiky? Pak se o své zdraví musíte pořádně starat. Anebo tuto starost přenechte povolanějším a vyrazte do...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Přírodní léčba![](/image.php?11076&0&t=1)
Vysoký glykemický index zvyšuje riziko cukrovky
Meta-analýza 24 studií zveřejněná v časopise The American Journal of Clinical Nutrition potvrdila známou skutečnost – potraviny...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie