Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Další...

Rozhovor o mozku

Jaký je rozdíl mezi mozkem muže a ženy? Co můžeme vidět, a co ne? Mozek muže je větší než mozek ženy, což se ale neprojevuje...Rubrika: Náš mozek | Typ článku: Články

Jak je možné, že přes rozvoj lékařské vědy a techniky je tolik lidí nemocných chorobami, které nedokáže současná medicína úspěšně léčit?

V bohatých západních státech se staly živočišné produkty základem jídelníčku většiny lidí - a ti v důsledku této...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Pestrý talíř – ač oči přecházejí

Kombinace škrobovin, zeleniny a ovoce poskytují neomezené možnosti pro přípravu nepřeberného množství chutných pokrmů.Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Anémie

Víra, že vegetariáni mají sklon k tomu být anemičtí, je běžná mezi lidmi, kteří byli nevědomky vyškoleni podle skryté...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články

Knedlíková kultura

Mnozí dnes věří, že nejdůležitějším povoláním je povolání lékaře. „Hlavně to zdraví", přejí si lidé při různých...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články

Když člověk onemocní, ztrácí chuť k jídlu. Má smysl se nutit v takové situaci do jídla?

Ztráta chuti k jídlu je přirozenou reakcí organismu na nemoc. Mnozí lidé se nutí k jídlu, když jsou nemocní, a to i přesto, že...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Rady lékaře

Ticho, prosím!

Z lékařských oborů, kterým je v současností věnována největší pozornost a na něž je vydáváno nejvíce prostředků, je...Rubrika: Životní styl | Typ článku: Články

Hlad patří mezi nejsilnější pudy

Zajišťuje, abychom přežili my i lidská rasa jako taková. Máte-li nějakou pochybnost o síle tohoto pudu, zkuste dva dny nejíst a...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Rady lékaře

Domnívám se, že díky úžasnému vědeckému pokroku je dnes náš jídelníček daleko kvalitnější než v minulosti.

Myšlenka, že naše moderní strava je triumfem vědeckého pokroku, stojí v přímém rozporu se zdravím těch, kteří tuto stravu...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Rady lékaře

Pokud jsou informace o potravinách, jež přispívají k civilizačním nemocem k dispozici, jak je možné, že o nich nevíme?

Tučné, slané a sladké potraviny bývaly v minulosti prostě příliš drahé; pro většinu obyvatelstva představovaly vytoužený, ale...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Rady lékaře