Datlový sirup
Sladidla, jimž na potravinovém semaforu svítí zelená, je trochu obtížnější nalézt. Domácí datlový sirup je jedním z nich. Naší rodině svědčí a chutná – věřím, že si jej oblíbíte i vy.
Rubrika: Sladidla, ochucovadla, doplňky
| Typ článku: Recepty
1 šálek vypeckovaných datlí, 1 šálek vroucí vody, 1 lžička rozmačkané citronové hmoty (viz níže).
Vložte datle do ohnivzdorné mísy a zalijte je vroucí vodou. Nechte jednu hodinu odstát, aby změkly. Pak je i s tekutinou vložte do vysokoobrátkového mixéru, přidejte citronovou hmotu a směs rozmixujte dohladka. Vzniklý sirup přelijte do sklenice nebo jiné nádobky s těsnícím víčkem. V chladničce vydrží 2-3 týdny. ¨
Recepty pocházejí z Kuchařky Jak nezemřít, jejímiž autory jsou Michael Greger, Gene Stone a Robin Roberstonová. Knihu vydalo nakladatelství Noxi.
Počet přečtení: 1055
Datum: 5. 3. 2021