Saturejkové koření
Tuto kořenící směs mám stále po ruce, abych s ní mohl ochucovat jídla místo soli.
Rubrika: Sladidla, ochucovadla, doplňky
| Typ článku: Recepty
2 lžíce lahůdkového droždí, 1 lžíce cibulového prášku, 1 lžíce sušené petrželové natě, 1 lžíce sušené bazalky, 2 lžičky sušeného tymiánu, 1 lžičky česnekového prášku, 1 lžičky drcených hořčičných semínek (hořčičného prášku), 2 lžičky mleté papriky, ½ lžičky mleté kurkumy, ½ lžičky celerových semínek
Vložte všechny ingredience do hmoždíře nebo do mixéru a směs dobře rozmělněte, aby z koření a bylinek vznikl prášek a vše se dobře spojilo. Výslednou kořenící směs přendejte do sypátka s dobře těsnícím víčkem. Skladujte na suchém a chladném místě.
Recepty pocházejí z Kuchařky Jak nezemřít, jejímiž autory jsou Michael Greger, Gene Stone a Robin Roberstonová. Knihu vydalo nakladatelství Noxi.
Počet přečtení: 1051
Datum: 23. 4. 2021