Rozmačkaná citronová (limetková) hmota
Místo citronové či limetkové šťávy zkuste do receptů používat tyto plody celé, ale oloupané a rozmačkané – představují tak výživově hodnotnější možnost. Když použijete jen šťávu, ochuzujete se o přínos vlákniny plodů a o živiny, které jsou v ní vázány. Také tím ušetříte při vaření čas.
Rubrika: Sladidla, ochucovadla, doplňky
| Typ článku: Recepty
Citrony oloupejte a rozmačkejte, pak hmotu rozdělte na porce po 1 polévkové lžíci a porce zmrazte. Dobře se na to hodí silikonová tvořítka na ledové kostky. Když pak budete potřebovat citronovou hmotu, prostě jednu kostku vyjmete z mrazáku.
Recepty pocházejí z Kuchařky Jak nezemřít, jejímiž autory jsou Michael Greger, Gene Stone a Robin Roberstonová. Knihu vydalo nakladatelství Noxi.
Počet přečtení: 1297
Datum: 19. 3. 2021