Jaké problémy způsobuje konzumace potravin obsahujících jednoduché cukry?
Nejvážnějším problémem, který nám způsobují potraviny obsahující jednoduché cukry, není jejich účinek na hladinu krevního cukru či vylučování inzulinu, ale fakt, že se většinou jedná o prázdné kalorie - s výjimkou ovoce obsahují jednoduché cukry jen málo nepostradatelných vitaminů, minerálů, vlákniny, tuků a bílkovin.
Rubrika: Výživová poradna
| Typ článku: Poradna výživy
Pokud jíte příliš mnoho prázdných kalorií, vypěstujete si vážnou výživovou nerovno¬váhu, která může vést k řadě zdravotních problémů. Odolnost člověka nakonec poklesne a obranné síly podlehnou bakteriální či virové infekci. Rovněž se snižuje schopnost účinně se vypořádávat s dalšími ohrožujícími faktory, jako je znečištění životního prostředí či fyzické zranění.
S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.
Počet přečtení: 3122
Datum: 20. 1. 2012