Jaký je nejlepší a nejbezpečnější zdroj kalorií a živin?
Přirozeně přítomné v těchto potravinách jsou rovněž nutriční složky, které napomáhají našim vnitřním samouzdravujícím procesům a udržování dobrého zdraví.
Tyto potraviny obsahují právě to správné množství bílkovin (aminokyselin), esenciálních tuků, vlákniny, vitaminů, minerálů a dalších látek, které nám umožní naplno si užívat našeho zdraví. Stejně důležité je, že dobře připravený jídelníček sestávající ze škrobovin, zeleniny a ovoce neobsahuje nadměrné množství cholesterolu, tuků, bílkovin, jednoduchých cukrů, soli a znečišťujících látek, které mohou vyčerpat obranné mechanismy našeho těla a způsobit zhoršení zdravotního stavu.
S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.