Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Ječmen

Ječmen dodává energii, sílu a odolnost. Římští gladiátoři se denně krmili touto obilovinou – věřili, že jim to zajistí mimořádnou fyzickou výkonnost.
Rubrika: Obilniny
|
Typ článku: Encyklopedie

Při pravidelné konzumací ječmene se snižuje hladina cholesterolu v krvi a tím i riziko srdečních onemocnění. Ječmen obsahuje také významné množství selenu - minerálu, který se osvědčil v boji proti nádorům, i některé další látky působící proti rakovinnému bujení.

Bylo by ovšem mylné předpokládat, že výše zmíněné příznivé účinky přináší i pravidelná konzumace piva - účinné složky totiž zůstávají z velké části v ječmenu.

Ke konzumaci se doporučují zejména ječné vločky či slad.

Počet přečtení: 4332
Datum: 27. 12. 2007