Obilniny
![](/image.php?20310&0&t=1)
Zdravotní přínosy čiroku
Navzdory tomu, že v Africe a Asii je čirok důležitou součástí stravy, u nás je skoro neznámý. A čirok není jen důležitou...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Články![](/image.php?11332&0&t=1)
Kamut - má více minerálů než ostatní obilí a přijatelnější lepek
Kamut je něco jako šlechtic mezi pšenicí. Je však lépe stravitelný. Dokonce i jeho lepek je «hodný». Ne že bych si troufla říci...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?11324&0&t=1)
Ječmen - doplňuje minerály, posiluje nervy, pomáhá játrům
„Hrách a kroupy, to je hloupý, to my máme každý den…“ posteskl si kdosi v již zmiňované lidové písničce. Možná mu to...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?11320&0&t=1)
Jáhly - minerály a vitaminy, i pro bezlepkovou dietu
Dali byste si škubánky, ale z nějakého důvodu nemůžete nebo nechcete použít brambory? Udělejte si jáhlové škubánky. Jak název...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?12494&0&t=1)
Celozrnné výrobky vs. celá zrna
Když jíte zrno nezpracované (i když vše důkladně sežvýkáte), kousky celých semen a zrn se dostanou společně se škrobem až do...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Přírodní léčba![](/image.php?12642&0&t=1)
Tsampa, tradiční tibetský pokrm v české kuchyni
Tsampa je tradiční tibetský pokrm s tisíciletou historií, který se vyrábí namletím praženého ječmene a vyznačuje se jemnou...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Články![](/image.php?12414&0&t=1)
Amarant, dárek od Indiánů
Amo, amare… Tohle latinské slovo znamená milovat, míti rád. I vy si možná oblíbíte amarant čili laskavec, což je přímo...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Články![](/image.php?11760&0&t=1)
Špalda se považuje za zdravější druh pšenice
Lidé mají občas tendenci zesměšňovat to, co neznají, zdravou stravu pokládají za módní výstřelek a prohlašují, že oni...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?8378&0&t=1)
Kamut - prapůvodní obilí
Kamut je starodávným druhem pšenice, která nebyla dotčena moderními zemědělskými postupy, pro něž je charakteristické, že chuť...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Články![](/image.php?7244&0&t=1)
Jaký je význam obilovin ve stravě?
Zrniny, to jsou u nás hlavně obiloviny. Pšenice, žito, oves, rýže, ječmen, pohanka... a všechny potraviny z nich, tedy hlavně...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživy