Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Obilniny

Zdravotní přínosy čiroku

Navzdory tomu, že v Africe a Asii je čirok důležitou součástí stravy, u nás je skoro neznámý. A čirok není jen důležitou...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Články

Kamut - má více minerálů než ostatní obilí a přijatelnější lepek

Kamut je něco jako šlechtic mezi pšenicí. Je však lépe stravitelný. Dokonce i jeho lepek je «hodný». Ne že bych si troufla říci...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Ječmen - doplňuje minerály, posiluje nervy, pomáhá játrům

„Hrách a kroupy, to je hloupý, to my máme každý den…“ posteskl si kdosi v již zmiňované lidové písničce. Možná mu to...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Jáhly - minerály a vitaminy, i pro bezlepkovou dietu

Dali byste si škubánky, ale z nějakého důvodu nemůžete nebo nechcete použít brambory? Udělejte si jáhlové škubánky. Jak název...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Celozrnné výrobky vs. celá zrna

Když jíte zrno nezpracované (i když vše důkladně sežvýkáte), kousky celých semen a zrn se dostanou společně se škrobem až do...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Přírodní léčba

Tsampa, tradiční tibetský pokrm v české kuchyni

Tsampa je tradiční tibetský pokrm s tisíciletou historií, který se vyrábí namletím praženého ječmene a vyznačuje se jemnou...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Články

Amarant, dárek od Indiánů

Amo, amare… Tohle latinské slovo znamená milovat, míti rád. I vy si možná oblíbíte amarant čili laskavec, což je přímo...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Články

Špalda se považuje za zdravější druh pšenice

Lidé mají občas tendenci zesměšňovat to, co neznají, zdravou stravu pokládají za módní výstřelek a prohlašují, že oni...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Kamut - prapůvodní obilí

Kamut je starodávným druhem pšenice, která nebyla dotčena moderními zemědělskými postupy, pro něž je charakteristické, že chuť...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Články

Jaký je význam obilovin ve stravě?

Zrniny, to jsou u nás hlavně obiloviny. Pšenice, žito, oves, rýže, ječmen, pohanka... a všechny potraviny z nich, tedy hlavně...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživy
1 2 3 4 5 6 > >|