Jsou balené saláty bezpečné?
Britští vědci zjistili, že i minimální poškození listů salátu dokáže výrazně zvýšit riziko otravy salmonelou. V balených salátech se prokázalo se, že šťáva, která je výjimečně bohatá na živiny, dokáže při výtoku z rozmáčknutého listu stimulovat množení baktérií v porovnání se sterilní vodou až skoro třistanásobně.
Rubrika: Výživová poradna
| Typ článku: Studie
Zákazníkům se proto doporučuje respektovat tato praktická opatření, aby se riziko minimalizovalo. Kupujte co nejčerstvější saláty. Vyhýbejte se balením, ve kterých jsou některé listy kašovité nebo slizovité. Nekupujte balení, která vypadají nafouknutě. Salát doma okamžitě vložte do ledničky. Před konzumací jej dobře propláchněte.
Počet přečtení: 1859
Datum: 21. 5. 2018