Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Jsou balené saláty bezpečné?

Britští vědci zjistili, že i minimální poškození listů salátu dokáže výrazně zvýšit riziko otravy salmonelou. V balených salátech se prokázalo se, že šťáva, která je výjimečně bohatá na živiny, dokáže při výtoku z rozmáčknutého listu stimulovat množení baktérií v porovnání se sterilní vodou až skoro třistanásobně.
|
Typ článku: Studie

Zákazníkům se proto doporučuje respektovat tato praktická opatření, aby se riziko minimalizovalo. Kupujte co nejčerstvější saláty. Vyhýbejte se balením, ve kterých jsou některé listy kašovité nebo slizovité. Nekupujte balení, která vypadají nafouknutě. Salát doma okamžitě vložte do ledničky. Před konzumací jej dobře propláchněte.

Počet přečtení: 1847
Datum: 21. 5. 2018