Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Které jsou nejlepší zdroje vlákniny?

Americká lékařská asociace zveřejnila shrnutí potravin bohatých na vlákninu, které uvádí celou řadu nerafinovaných rostlinných potravin.
|
Typ článku: Poradna výživy

Ti z nás, kteří jsou trochu pyšní na svůj vydatný příjem ovoce a zeleniny, si musí uvědomit, že ovoce a listová zelenina jsou nejchudšími zdroji vlákniny; tvoří je totiž z 90 procent voda. Kořenová zelenina má v přepočtu na jednotku hmotnosti přibližně dvakrát více vlákniny, ale superhvězdami jsou v tomto ohledu celozrnné potraviny a luštěniny, mezi něž patří suché nebo konzervované fazole, hrášek, cizrna a čočka.

Počet přečtení: 145
Datum: 28. 6. 2024