Kuskus
Kuskus je tradiční marocké lidové jídlo. Připravuje se uvařením a usušením středních částí tvrdé pšenice, semoliny. Použití je stejné jako u rýže a jiných obilovin. Je vhodný pro rychlé vaření, jeho příprava je velice krátká.
Rubrika: Obilniny
| Typ článku: Encyklopedie
Příprava kuskusu: 1 díl kuskusu mírně osolíme, přidáme koření dle chuti (např. provensálské) a pár kapek panenského oleje a zalijeme stejným 1 dílem vařící vody. Hrnec s kuskusem zabalíme do utěrky a dáme do peřin „spát“, kde mírně nabyde na objemu. Po 10 minutách vytáhneme, prokypříme vidličkou, aby se neslepil – je to těstovina.
Lze přidat stroužek prolisovaného česneku a příloha je hotova. Bez koření a česneku je možné jej použít také na sladko.
Počet přečtení: 6291
Datum: 13. 12. 2007